Projekt hankattehus

Hankattedomisil Ålando


Så er vi gået i gang med vore store katteprojekt.

Der skal bygget et nyt hankattehus, og det er ikke bare noget man gør, for der er regler som skal overholdes både ang. temperatur, størrelse og højde til loft mv. Vi har godkendt katteri, samt vi er underlagt FiFé's regler vedr. kattehold.

Vi ønsker at have hankattene så tæt på os som muligt, for at de føler sig som en del af flokken. Og så er det jo ofte med begrænsninger i, hvad der er muligt at gøre. Og det er der også for os. Vi vil have hankattehuset som en integreret del af de andre kattes løbegård, og derfor har vi valgt at lægge det lige op af huset. Men det har givet os en masse problemer i forhold til regler for opførsel af bygninger på grunde, idet der skal overholdes regler for bygninger i skel. Og derfor er vores oprindelige plan droppet, og alt er lavet om på tegningerne. Så nu bliver vi 1,5 meter fra skel samt under 2,5 meter i totalhøjde på huset.

Vi vil lave en gårdhave imellem huset og hankattehuset, og så slette vores lille græsplæne der. Vi har jo masser af have ellers på grunden. Gårdhaven bliver fmed kattevolierer mv. Men det bliver ikke i første omgang, for nu skal huset være færdig til drengene og så må haven vente til bagefter.

Vi har valgt at bygge alt så det passer til kattene og ikke mindst at vi mennesker får opfyldt vores ønsker, selv om det havde været lige så billig at købe et bjælkehus hos Bauhaus. Men det passer ikke til det vil vil have, og derfor er alt lavet specielt til os. Det koster men betaler sig sikkert i det lange løb.

Her på siden kan du følge med i, hvordan vores hankatte får deres eget lille domæne. Og vi prøver på at forberede os på, at have hankatte i deres eget domæne, for vi har hidtil altid haft vores hanner i huset. Men det er også kun fordi at de ikke har strintet. Men det giver en masse ekstra arbejde, når der er hanner og hunner sammen - og så er vi jo også nød til at give P-piller til pigerne, og det er vi ikke særlig glade for.

 

Så blev det første spadestik taget

 

 

Familien er indkaldt, for det er utrolig hårdt at grave og ikke mindst at køre jord væk. Det er blevet til over 6 m2, og vi får nu et nyt fin forhøjet bed i baghaven. Det er sikkert ikke lige i år, at vi laver blomsterbed der. Men det kommer.

John i fuld gang med at skovle sand, som skal i bunden af hullet til huset.

Så skal der lavet sokler - det er noget billigere at lavet dem selv. Men det tager tid og kræfter når der skal blades beton.

Fine støbekasser har John lavet, og det fungerer optimalt. Og så er det jo dejlig at spare 80,- pr. stk, og der skal bruges 10 til huset samt ca. 10 til løbegården også.

Så er spærene med sider rejst, og det var fint at vi kunne få dem lavet som et "element". Så er det meget hurtigere at lave, siger John. Ja hvad ved jeg om det. Jeg kan tager billeder, og komme med idéer, som ikke alle er mulige at lave

Her ses huset og den nuværende løbegård med misser som tilskuer

 

 

Der er igen gang i projektet efter en temmelig varm sommer. Vognmanden er her kommet for at flytte huset på plads. Halvdelen af beklædningen er på huset, og John fortsætter nu med at lægge taget på. Grunden til at huset er samlet på græsset er, at der er minimal med plads til at arbejde bag hankattehuset, idet der er en skrænt.

 

Så skrider byggeriet rigtig frem ad. Jeg er i fuld gang med at male facaden. Og nu magler vi bare alt det sjove, i mine øjne. Tapet, farver, gulv, indretning mv. Vi har fået et birketræ, som skal forvandles til krædsetræer i begge værelser til hannerne.

Børnene kalder huset for "dukkehuset" - ok det er måske lidt feminin til en maskulin hankat!!

   
Con Meo's Obelix og Cimbrer's Baltazhar i deres løbegård, som ligger i forbindelse med deres hankattehus. Hankattehuset, er delt op i 3 rum. En lille forgang, og et hankatterum i hver ende af huset. Det er lavet sådan, at kattene hele tiden ville kunne se hinanden, hvis de er i hver sit rum.

August 2004

Så er vi endelig færdig med vores projekt. Selvfølgelig er der altid småting som skal gøres færdige. Eks. så mangler samtlige stolper til den nye gårdhave/løbegård maling. Men idet det er trykimpreneret træ, så skal det "lufte" i nogle mdr. inden må males. Vi mangler også at lave den anden hankatteløbegård. Men det haster ikke, for drengene kan ikke undvære hinanden og bor derfor sammen. De har Juliette som selskab, idet hun laver for megen ballade inde hos de andre piger.

Jeg søger store tykke træstammer til at lave kattehuler af, men det er ikke bare lige til at finde nogle steder, når man ikke har sådanne kontakter. Men det lykkes ved en dag??

   
   
   
   

Besøgstællersiden 1/12-2005